UPM PROFI MONTERING

UPM ProFi Deck montering


Enkel, hurtig og sikker UPM ProFi WPC-montering er en egenskab, som gælder for alle UPM ProFi-produkter. Der findes f.eks. farvematchende clipsystemer, der ikke kræver, at man skruer to gange eller forborer. Den patenterede Rail Step-løsning muliggør hurtig og stilfuld wpc-montering af trin. Men kompositmaterialer opfører sig anderledes end træ, og for at sikre en langvarig ydeevne skal nogle enkle regler følges.

Find din nærmeste autoriserede professionelle UPM ProFi wpc-montør »

Horizontal divider

​UPM ProFi Montering Video

UPM Profi Installation Video


Videoen viser en letforståelig trinvis vejledning til, hvordan du monterer UPM ProFi-planker. Yderligere videoer om wpc-plankemontering er tilgængelige
 
UPM ProFi videoer »

Horizontal divider

​Gyldne regler for UPM ProFi WPC-montering og -vedligeholdelse:

Golden Rule 1   
Sørg for at læse hele UPM ProFi wpc-monteringsvejledningen, før du begynder at lægge plankerne. Vejledningen er vedlagt i alle UPM ProFi-clip-æsker, og den nyeste version kan downloades fra dette websted.

Golden Rule 2   
I modsætning til andre kompositplanker kan UPM ProFi Deck lægges med en hældningsgrad på nul. Men for at forhindre vækst af skimmel på overfladen bør der være luftcirkulation både over og under plankerne. Hvis en lukket terrasse er monteret med UPM ProFi-aluminiumsstøtteskinner eller UPM ProFi-gummilister, skal der være luftcirkulation under terrassen for at undgå udvidelse forårsaget af forsinket fugtabsorbering. (I forhold til den strukturelle integritet kan UPM ProFi-planker monteres på jorden eller endda under vand)

Golden Rule 3   
UPM ProFi-støtteskinnerne kan kun anvendes, når plankerne lægges direkte på en hård plan flade (f.eks. beton). Ved hævede terrasser bør man bruge UPM ProFi-aluminiumsstøtteskinner eller træstrøer. UPM ProFi Deck bør ikke installeres på åbne strøer på første sal eller højere niveauer.

Horizontal divider

Golden Rule 4         
Støtteskinnerne/strøerne skal være fastgjort til jorden eller konstrueret til at danne et tæt sammenhængende gitter. Dette forhindrer termisk udvidelse af plankerne, som forvrider plankernes form.

Golden Rule 5            
Den maksimale afstand mellem støtteskinner/træstrøer er 40 cm fra midte til midte. Der bør anvendes en afstand på 30 cm, når plankerne lægges diagonalt, eller plankerne bruges under ekstreme forhold, f.eks. et varmt klima eller en kommerciel anvendelse med tæt færdsel/kraftig belastning.

Golden Rule 5               
Før wpc-monteringen anbefales det at åbne pakken og lægge plankerne ud for at udligne temperaturen, inden de skæres til i den ønskede længde.

Horizontal divider

Golden Rule 7         
Under wpc-monteringen skal der laves termiske udvidelsesmellemrum i begge ender af plankerne. Et mellemrum på 6 mm for planker på 4 m vil være nok til en 20 graders stigning i planketemperaturen. (f.eks. fra vinter til sommer). Konstruktionen af terrassen forbedres, hvis mellemrummene ved plankeenderne er på linje eller symmetriske.

Golden Rule 8            
Plankerne skal skrues fast til hver støtteskinne/strø med UPM ProFi-clips eller -aluskinner. Planken skal kun skrues direkte fast til støtteskinnen/strøen på ét sted. Skruen skal gå gennem den nederste not midt på hver planke (kun i den ene side). Dette sikrer, at plankerne holdes på plads, og giver samtidig plads til termisk udvidelse og sammentrækning.

Golden Rule 9            
Når to planker lægges ende mod ende, skal der bruges to støtteskinner og separate clips til hver plankeende.

Horizontal divider

Terrasseplanlægger

UPM ProFi Deck Planner


Et onlineværktøj til lægning af terrasser. UPM ProFi-terrasseplanlæggeren beregner automatisk de nødvendige mængder af hver komponent til et bestemt terrassedesign.

​Produktspecifik monteringsvejledning


Komplette og ajourførte vejledninger, der er specifikke for hvert enkelt produkt, kan hentes ved at klikke på det relevante link nedenfor: